Translate / Översätt

måndag 2 juni 2014

Bokrecension 2

Pojken som levde med strutsar

Titel: Pojken som levde med strutsar
Författare: Monica Zak
År: 2001
Genre: Sann historia

Referat: Vi har läst en bok som heter Pojken som levde med strutsar som är skriven av Monica Zak (2001). Boken är en sann historia.
Ökennomaderna hade tagit ner sina tält och gick vidare för att hitta en annan plats att bo på. Fatma levde i öknen med ökennomaderna och sin son Hadara. Fatma hade med sig en kamel för att rida på och för att bära tunga saker. Hon såg några strutsägg som glänste i solen och sprang bort till strutsäggen. Hon och ökennomderna var så hungriga, så hon tänkte att strutsäggen skulle räcka för hela människogruppen i flera dagar. Hon bar Hadara till strutsäggen, han låg bredvid dem. Efter en stund kände kamelen något oroligt och sprang iväg. Fatma gick efter kamelen och en sandstorm kom och Hadara var borta. En strutshona hittade Hadara och tog hand om honom som om han var hennes unge. Hennes ägg lämnade hon kvar i öknen och tog med Hadara istället.
’’Jag heter Makoo och jag är din mamma’’ försökte hon tala till honom med sina tankar. Makoo uppfostrade Hadara som en struts. När han var äldre så brukade han gå runt i öknen och hitta frukter och hämta vatten till hans strutsfamilj. Efter att strutsarna hade tagit hand om honom i 10 år upptäckte människorna Hadara och då började en orolig tid för honom och hans strutsfamilj.

Vad tycker vi om boken?
Vi tycker att boken är spännande för att vi får inrebilder, olika känslor och känner oss som att vi är inne i boken. Pojken som levde med strutsar

Bästa med boken: Spännande, inrebilder, känslor.
Sämsta med boken: Att Luke O’Connor kommer in i historian.

Källa: Pojken som levde med strutsar, Monica Zak (2001).


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar